AUDI

Duitsland – Ingolstadt

Net boven München ligt Ingolstadt; het bruisende hart van Audi waar diverse modellen gemaakt worden. Hier zie je van dichtbij met welke precisie de Audi’s in elkaar gezet worden. Tijdens de rondleiding zie je het volledige productieproces.

Meer info

BMW

Duitsland – München

Sinds enkele jaren is BMW in München gevestigd. Hier bevinden zich het hoofdkantoor, BMW Welt, het museum en een fabriek. In deze fabriek worden veelal motoren gebouwd voor auto’s, maar de 3 serie wordt daar ook nog gemaakt.

Meer info

DONKERVOORT

Nederland – Lelystad

In ons kikkerlandje hebben wij ook nog een kleine autofabriek staan die racewagens bouwt. Deze 100% Hollandse fabriek is alleen te bezoeken op vaste bezoekdagen. De data van deze dagen zijn te vinden op de website.

Meer info

FERRARI

Italie – Maranello

De fabriek van Ferrari is gevestigd in een klein dorpje in Noord-Italië. Als je het dorp binnenrijdt, is de fabriek echt niet te missen. Het hele dorp ademt Ferrari. Helaas behoort een bezoek aan de fabriek niet tot de mogelijkheden.

Meer info

FORD

Duitsland – Keulen

Het is niet mogelijk om op eigen gelegenheid de Ford fabriek te bezoeken. Een bezoek is alleen mogelijk in groepsverband. Verschillende Ford clubs of bijvoorbeeld Autovisie organiseren nog weleens een dagje.

Meer info

LAMBORGHINI

Italie – Sant’Agata Bolognese

Bij Lamborghini laten ze je werkelijk vanalles zien. Van het in elkaar zetten van de machtige V12 tot het assambleren van een volledig gepersonaliseerde Lamborghini. Het bezoeken van deze fabriek is zeker de moeite waard!

Meer info

MASERATI

Italie – Modena

Het “Trident” logo van Maserati staat als blikvanger op een hoog pand. Zodra je Modena binnenrijdt, is er niet aan te ontkomen. Dat is de plek waar de fabriek van Maserati zich bevindt. De fabriek is alleen op afspraak te bezoeken.

Meer info

MERCEDES BENZ

Duitsland – Stuttgart

Nabij het museum staat de motorfabriek. Iedereen met een beetje liefde voor autotechniek zou deze fabriek eens moeten bezoeken. Lees wel eerst even de bezoekersregels om teleurstellingen te voorkomen.

Meer info

MINI

Nederland – Born

In ons eigen land maken we alweer een aantal jaar de nieuwe Mini. Rondleidingen worden alleen op dinsdag, woensdag en donderdagochtend georganiseerd. Voor de rondleiding moet je je van tevoren aanmelden.

Meer info

PAGANI

Italie – San Cesario Sul Panaro

Het jonge supercar merk bestaat pas een aantal jaar maar is al wereldwijd bekend. De fabriek of beter gezegd het atelier is te bezoeken mits er geen klanten aanwezig zijn. Wel moet je even reserveren voor je hier terecht kan.

Meer info

PORSCHE

Duitsland – Stuttgart

Tijdens een 1.5 uur durende rondleiding in Stuttgart laten ze je het volledige bouwproces zien. Er wordt gestart met motorassemblage en als afsluiting het huwelijksmoment tussen de aandrijflijn en de carrosserie.

Meer info

VOLKSWAGEN

Duitsland – Wolfsburg

Gelegen in het Duitse Wolfsburg ligt het 25 hectare grote Autostadt. De rondleiding door de productiehallen is zeker een aanrader, maar vergeet ook zeker niet de andere activiteiten. Voor kinderen tussen de vijf en elf jaar is er ook veel te doen!

Meer info