Gereden: Ferrari 458 Spider

DATUM

August 13, 2017

CATEGORIE
DEEL

Ferrari 458 Spider

 

Er is al een tijdje een opvolger voor de Ferrari 458 Spider de 488, zelfs deze staat al even in de showroom. De oorspronkelijke introductie van de 458 stamt uit 2011. Maar als we met deze machine een rondje mogen rijden dan zeggen we uiteraard geen nee. Vorige week zijn we dan ook vol goede moed richting het puntje van Zuid-Holland afgereisd om hier een fotoshoot te doen en de ervaring te beleven van dit Italiaanse raspaard. Eenmaal aangekomen komt de Spider al naar buiten gereden met de kap opgeklapt, het is tenslotte ook droog en een kleine 20 graden.

Onze gevoelstempratuur zegt iets anders want door de spanning lijkt het wel 40 graden en staan wij beiden met klamme handjes en genieten van het gebrul wat nu al uit de Ferrari komt. Vervolgens kregen wij de sleutel overhandigd en was de Ferrari deze middag voor ons. Zonder al te veel instructie gingen wij op pad om een middag de Ferrari 458 Spider te ervaren.

Het gebrul van de uitlaat, de wind door je haar, de letterlijk katapulterende 0-100. Alles draagt bij aan een ultieme beleving en vooral een onvergetelijke ervaring. Standaard heeft de Spider 570PK, een topsnelheid van 320km/u en de sprint naar de 100 zou slechts 3,4 seconden moeten duren. Wat niet standaard was aan deze auto was een extra klep in de uitlaat die naar gewenst opengezet kon worden om zo helemaal te zorgen voor zure melk als je langs weilanden raast. Wat vooral opvalt is dat je ook in een auto als deze nog relatief makkelijk wegkomt. De zeventraps automaat helpt daar natuurlijk een handje aan bij. Toch merk je aan alles dat dit niet een dagelijkse boodschappen auto is. Want als je ook maar even je voet richting gaspedaal beweegt gaat het gebrul los en voor je het weet zou je rijbewijs richting shredder kunnen. Daarbij is dit niet een auto die geschikt is om ook even mee te “touren” op de zondagmiddag. Dit is een auto die je aan moet pakken en z’n soms wat nerveuze karakter moet beteugelen.

Al met al echt een fantastische ervaring, elke autofanaat die ooit de kans heeft zo’n auto te kunnen rijden: doen! Dit vergeet je nooit meer.