Mercedes Benz G63 AMG – Al 40 jaar een icoon

DATUM

August 24, 2019

CATEGORIE
DEEL

Mercedes Benz G63 AMG – Al 40 jaar een icoon

De Mercedes benz G-Klasse is al sinds 1979 op de markt. Dit betekend dus dat de G-Klasse al 40 jaar in productie is en dat dit het langst lopende personen model van Mercedes Benz is. Afgelopen jaren is het model een aantal keer geüpgraded tot dit 2019 model. Van binnen zie je dan ook niet terug dat je met een auto op pad ben die al 40 jaar op de markt is. Mooie materialen, grote digitale schermen, stoelverwarming, massage standen en ga zo maar door. De G-Klasse is voorzien van alle luxe die je maar kunt bedenken.

Is er dan niet meer over van de G-Klasse van vroeger? Ja zeker, van buiten lijkt de G-Klasse nog enorm veel op zijn voorganger de G-Klasse heeft nog steeds de looks van een aërodynamische zeecontainer. Tuurlijk zijn de hoeken van deze G-Klasse wat ronder, is er meer plastic gebruikt en is hij groter en hoger geworden, toch ziet hij er nog bijna het zelfde uit als zijn voorvaderen.

Sinds 20 jaar maakt Mercedes Benz ook een G-Klasse AMG. Dit is de meest brute en snelste versie van de G-Klasse. Het 2019 model heeft dan ook een 4.0 L biturbo onder de kap liggen. Deze levert een vermogen van 585 PK en een koppel van 850 NM. Met deze specs is dit natuurlijk gelijk de snelste zeecontainer op aarde. De G-Klasse gaat in 4.5 sec. naar de 100 km/u en is begrenst op 220 km/u. Moet hij harder? dat is natuurlijk geen probleem met het AMD driverspack gaat de G-Klasse door tot 240 km/u.

Als je dan naar het totaalplaatje van deze auto kijkt dan begrijp je het meteen. Deze auto is een ICOON en dat zal nog lang zo blijven.