Opel Insignia Country Tourer – Op wintersport? Wij geven tips!

DATUM

February 15, 2018

CATEGORIE
DEEL

Opel Insignia Country Tourer – Op wintersport? Wij geven tips!

Eerst filmpje kijken?

Het is weer bijna zover en dan start de krokusvakantie staat voor de deur. Of je nu naar Frankrijk, Zwitserland, Italië of Oostenrijk gaat, er zijn verschillende opties om hier te komen. Zo kan je natuurlijk prima met het vliegtuig, trein of bus gaan. Maar wij als petrolheads gaan natuurlijk het liefst met de auto.

Als je dan met de auto gaat dan moet je je natuurlijk wel een beetje voorbereiden. Wij helpen je om ontspannen aan te komen op je eindbestemming met onderstaande tips.

Van Panda tot Panamera.

Natuurlijk begint alles met je auto. Je auto bepaalt voor een groot deel hoe relaxed je op je bestemming aankomt en of je daar überhaupt aankomt. Of je nu een Fiat Panda rijdt of dat je een blubberdikke Porsche Panamera Turismo voor de deur hebt staan, beide auto’s moeten voorbereid worden anders gaat ook de o zo snelle Porsche je niet binnenlaten als de deuren zijn dichtgevroren.

Om te beginnen adviseren we altijd even een wintercheck of een winterbeurt te laten doen bij een garage of dealer. Maar je kan natuurlijk ook zelf alle vloeistoffen winterproof te maken. Simpel zomer ruitersproeiervloeistof doet het in de Hollandse wintermaanden al niet lekker, laat staan als je de Franse alpen inrijd met een graad of -10.

Wintersloffen.

Dat winterbanden meer grip hebben op besneeuwde of ijzige wegen zal je niet verbazen natuurlijk. Daarom is het raadzaam om met een goed set winterbanden te monteren als je richting je koers zet richting de alpen. Daarbij is het in de meeste wintersportlanden verplicht om met winterbanden te rijden.

Schoonmoeder op het dak?

Wij Hollanders zijn natuurlijk altijd bang dat we iets niet bij ons hebben. Daarom gaan het grootste gedeelde van de Nederlandse wintersporters met een skikoffer op pad. Dit is natuurlijk lekker makkelijk aangezien je ski’s of snowboards er makkelijk in kunnen evenals je schoenen, skikleding, helmen en kussens. Heb je nu wat minder ruimte nodig dan kan je ook voor skidragers gaan. Deze dragers zijn enkel gemaakt voor ski’s of snowboard en kunnen dus verder niets opbergen. Het voordeel hiervan is dat deze de rest van het jaar niet zoveel ruimte inneemt als een dakkoffer. Daarbij monteerde we ze zelf pas in Oostenrijk en reden we dus zonder iets op het dak heen en weer. Wel zo lekker voor het windgeruis en de verbruikcijfers.

Safety first

Niemand gaat ervanuit dat hij met pech komt te staan of dat je werkelijk je sneeuwketting een keer uit de verpakking gaat halen. Toch als je deze spullen één keer nodig hebt gehad dat weet je wel beter. Zorg er altijd voor dat je reflectiehesjes sneeuwkettingen en gevarendriehoek bovenop heb liggen. Zodra je deze spullen nodig hebt wil je echt niet heel de auto moeten uitgraven om deze spullen boven water te krijgen. Daarnaast is het altijd raadzaam om vliesdekens en waxinelichtjes mee te nemen voor het geval je in een langdurige file komt te staan.

Lekker blijven krabben

De kans op krabben is enorm op wintersport, daarom moet je altijd een goede ijskrabber of ijskrabbers hebben. Eventueel kan je ook denken aan wat de-ice spray zodat het krabben wat vergemakkelijkt. Denk ook zeker aan het invetten van al je duurrubbers. Zo moesten wij een keer via de achterklep naar binnen omdat de overige deuren gewoonweg dicht waren gevroren. Ziet er grappig uit voor de medetoeristen, maar liever niet.

Speciale Wintersportauto?

Wij hadden dit keer de Opel Insignia Country Tourer mee als “wintersportauto”. Het is natuurlijk gek om voor die ene week in het jaar een speciale auto aan te schaffen. Toch zijn er bepaalde elementen in een auto die ook de rest van het jaar handig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan ruimte, extra comfort systemen of vierwielaandrijving. De Opel Insignia Sport Tourer die wij bij ons hadden was van alle luxe voorzien. Denk aan stoelverwarming, stuurverwarming, voorruitverwarming en zelfs massage in de stoelen. We zeggen niet dat dit de ideale wintersport auto is, maar behelpen is het zeker niet. Wij gaan over enkele weken richting de alpen en zouden het zeker geen straf vinden om met zo’n soort auto deze reis te moeten maken.